Onze energie

100% groene stroom in Flevoland

Flevolanders kunnen via De Groene Reus 100% groene stroom (al 4 jaar op rij gekozen tot de groenste o.a. door de consumentenbond en Greenpeace) en volledig CO2-gecompenseerd gas afnemen. Waarom zou je overstappen van je huidige energieleverancier?

 1. Wij zijn een lokaal bedrijf en zorgen voor lokale stroomopwekking
 2. Wij verkopen de groenste stroom uit Nederland!
 3. Wij zijn een coöperatie met leden die meebeslissen en financieel participeren.
 4. Groene energie kopen kan via ons met veelal net iets scherpere tarieven>>
 5. Wij zijn een kleine organisatie waar persoonlijke betrokkenheid belangrijk is

Wat is de link met om | nieuwe energie

De Groene Reus is een lokaal duurzaam energiebedrijf en verkoopt de 100% groene energie via om | nieuwe energie. De Groene Reus is lid van om | nieuwe energie en één van de 39 Nederlandse coöperaties die samen dit grootste groene energiecollectief (samenom) vormen. Doe mee en ga ook om.

 

Hoe werkt onze groene stroom?

Behalve verkoop van energie, wekt De Groene Reus ook zelf stroom op liefst dicht bij huis. Dat lukt nu nog lang niet in voldoende mate, daarom werken we samen met andere coöperaties binnen om | nieuwe energie.
Doe ook mee, word lid

Seo Sem graphic by Freepik from Flaticon is licensed under CC BY 3.0. Made with Logo Maker   Energie monitoring portal

De Groene Reus faciliteert een energie monitoring portal dat je eenvoudig inzicht geeft in je verbruik. Niet alleen stroom en gas verbruik kan geregistreerd en vergeleken worden, maar ook water en autokilometers. Natuurlijk registreert deze tool ook de opwekking van stroom d.m.v zonnepanelen. Deze handige ‘tool’ gaat op een zeer makkelijke manier inzicht geven in je verbruik en bijna zeker leiden tot financiële en milieu besparingen. Helaas ondersteunt het geen stadsverwarming.  Lees hier meer en maak je dossier aan>

icon-pin

Lokaal en kleinschalig

Een duurzaam Flevoland, dat is wat we voor ogen hebben. We zijn een lokale coöperatie die inzet op lokaal opgewekte stroom dicht bij huis. We zorgen dus voor een groenere provincie en werkgelegenheid.

Al 110 particuliere zonnestroom-installaties
en 8 grote zonnestroomcentrales

icon-leaves

100% groene energie

De energie die we leveren komt uit 100% groene bronnen. We nemen groene stroom en vergroend gas af en we wekken het waar mogelijk zelf op. Doe ook mee en maak Flevoland een stukje groener!

Per jaar ongeveer
607.000 kWh opgewekt

icon-group

Ook van jou

De Groene Reus is een onafhankelijke organisatie. Sterker nog, omdat we een coöperatie zijn bepaal jij mede welke kant we op gaan. Samen staan we sterk, samen zijn we De Groene Reus.

Al 101 reuzen
gingen je voor

 • Overstappen gaat in overleg, dus je hoeft niet bang te zijn voor een boete.

  , Chaja - lid van De Groene Reus sinds 2012
 • De groene energie is powered by om 

  , om
 • Samen staan we sterk, samen zijn we De Groene Reus.

  ,