Onze energie

100% groene energie in Flevoland

Flevolanders kunnen via De Groene Reus 100% groene stroom en volledig CO2-gecompenseerd gas afnemen. Waarom zou je overstappen van je huidige energieleverancier? We geven je 5 goede redenen!

5 goede redenen om over te stappen naar De Groene Reus

 1. Wij zijn een lokaal bedrijf en zorgen voor lokale stroomopwekking
 2. Wij verkopen 100% groene energie uit Nederland!
 3. Wij zijn een energiecoöperatie met leden die meebeslissen en financieel participeren.
 4. Groene energie kopen kan via ons met veelal net iets scherpere tarieven>>
 5. Wij zijn een kleine organisatie waar persoonlijke betrokkenheid belangrijk is

Zo werkt energie van De Groene Reus

De Groene Reus is een lokaal duurzaam energiebedrijf en verkoopt de 100% groene energie via om | nieuwe energie. De Groene Reus is lid van om en één van de 37 Nederlandse coöperaties die samen het grootste groene energiecollectief (samenom) vormen. Doe mee en ga ook om.

Hoe werken coöperaties?

Behalve verkoop van energie, wekt De Groene Reus ook zelf stroom op. Zo bereiken we nog eerder ons gezamenlijke doel: een volledig zelfvoorzienend Flevoland op het gebied van stroom en warmte.

Seo Sem graphic by Freepik from Flaticon is licensed under CC BY 3.0. Made with Logo Maker   Energie monitoring portal

De Groene Reus faciliteert een energie monitoring portal dat je eenvoudig inzicht geeft in je verbruik. Niet alleen stroom en gas verbruik kan geregistreerd en vergeleken worden, maar ook water en autokilometers. Natuurlijk registreert deze tool ook de opwekking van stroom d.m.v zonnepanelen. Deze handige ‘tool’ gaat op een zeer makkelijke manier inzicht geven in je verbruik en bijna zeker leiden tot financiële en milieu besparingen. Helaas ondersteunt het geen stadsverwarming.  Lees hier meer en maak je dossier aan>

icon-pin

Lokaal en kleinschalig

Een duurzaam Flevoland, dat is wat we voor ogen hebben. We zijn een lokale coöperatie die inzet op lokaal opgewekte stroom dicht bij huis. We zorgen dus voor een groenere provincie en werkgelegenheid.

Al 110 particuliere zonnestroom-installaties
en 8 grote zonnestroomcentrales

icon-leaves

100% groene energie

De energie die we leveren komt uit 100% groene bronnen. We nemen groene stroom en vergroend gas af en we wekken het waar mogelijk zelf op. Doe ook mee en maak Flevoland een stukje groener!

Per jaar ongeveer
607.000 kWh opgewekt

icon-group

Ook van jou

De Groene Reus is een onafhankelijke organisatie. Sterker nog, omdat we een coöperatie zijn bepaal jij mede welke kant we op gaan. Samen staan we sterk, samen zijn we De Groene Reus.

Al 96 reuzen
gingen je voor

 • Overstappen gaat in overleg, dus je hoeft niet bang te zijn voor een boete.

  , Chaja - lid van De Groene Reus sinds 2012
 • De groene energie is powered by om 

  , om
 • Samen staan we sterk, samen zijn we De Groene Reus.

  ,