Energiemonitoring

Energiemonitoring Portal

.

Een goed begin om (nagenoeg) energie-neutraal te worden is je verbruik te meten en te weten. De Groene Reus lanceert nu een energiemonitoring portal dat echt vernieuwend is in Nederland. Deze dienst is helemaal GRATIS, voor zowel leden als niet leden. Maak je eigen energie dossier aan en verkrijg de mogelijkheid om naast je eigen verbruik, ook vergelijk te kunnen maken met soortgelijke gezinssituaties, gelijksoortige huizen en nog veel meer!

Let op: Als je de adresgegevens in wilt vullen dan moet je eerst het onderste veld naar Nederland wijzigen, dan geef je de vier cijfers van je postcode in, de woonplaats wordt dan vanzelf aangevuld. De straatnaam en nummer zijn optioneel.

Nu al energie besparen!

Energie besparen is makkelijker als je inzicht hebt in je energieverbruik en gedrag. Met de energieportal van De Groene Reus (mede gefinancierd door de gemeente Almere) kun je eenvoudig jouw energieverbruik op dag-, week-, maand- en jaarbasis monitoren en vergelijken met andere buurtbewoners. Bewuster omgaan met jouw energieverbruik is leuk en levert geld op!

Je kunt ook gebruik maken van de energiemonitoring als je in een andere wijk woont dan Stripheldenbuurt of Sieradenbuurt, gebruik dan de knop boven in de pagina en maak je dossier aan.

100% energieneutraal:
De wereld kent nog niet zoveel plaatsen die 100% energieneutraal zijn. Behalve het kleine eiland Samsø in Denemarken met 4.000 bewoners. Het is dit eiland gelukt in 10 jaar tijd volledig energieneutraal te worden door inzet van windmolens, zonnepanelen en thermische oplossingen. Lees hier verder over Samsø

Vanaf 1 januari 2016 start De Groene Reus een initiatief om samen met gemeente Almere twee wijken in Almere-Buiten volledig energieneutraal te maken in 2022 (in het kader van de campagne “Almere geeft energie”).

Almere geeft energie

Dat is een ambitieus doel waar iedereen bij nodig is: bewoners, de gemeente Almere, lokale leveranciers en De Groene Reus.

• Bewoners gaan flink geld besparen op hun energierekening.
• Lokale leveranciers kunnen geld verdienen met leveren van hun producten.
• De gemeente Almere gaat haar duurzame doelstellingen halen.
• Het klimaat wordt er beter van als wij met zijn allen minder fossiele energie gaan gebruiken.

Informatiebijeenkomsten duurzame energie in maart

In maart en oktober 2016 worden er een viertal informatiebijeenkomsten georganiseerd in de Sieradenbuurt en de Stripheldenbuurt. Bewoners kunnen zich vervolgens inschrijven voor collectieve inkoop van energiebesparende oplossingen en energieopwekking. Het voordeel daarvan is dat bewoners worden ontzorgd en vanwege de collectieve inkoop een gunstiger prijs betalen voor de maatregelen.

Meer informatie over de exacte datum, tijd en locatie van de informatiebijeenkomsten volgt in de loop van 2016. Houd de websites www.degroenereus.nl/wijkcollectieven of www.almeregeeftenergie.nl in de gaten.

Privacy:
De verstrekte gegevens op het portal EnergieID worden met niemand gedeeld, behalve op anonieme basis in peer reviews (vergelijk tussen vergelijkbare situaties).

Beveiliging van gegevens:
De door De Groene Reus gebruikte portal op de website van EnergieID is beveiligd via een SSL certificaat, zodat de verbinding en gegevens overdracht versleuteld plaatsvindt.

Disclaimer:
De Groene Reus faciliteert toegang tot het portal. De Groene Reus is echter geen eigenaar van de website EnergieID en daaraan gekoppelde database(s). De Groene Reus kan daarom niet aansprakelijk gehouden worden voor misbruik of verlies van data.

Lees ook de voorwaarden op de site van energieID