Groene projecten

Groene projecten Business graphic by Freepik from Flaticon is licensed under CC BY 3.0. Made with Logo Maker

De Groene Reus is betrokken bij verschillende projecten. We investeren onder andere in grote zonnestroomcentrales op daken in Almere. Ook werken we samen met instellingen om grote zonnestroomcentrales te financieren, installeren en te onderhouden.

Doe mee, koop participaties >>>>

Heb je zelf goede ideeën voor de vergroening van jouw stad of provincie? Laat het ons weten! >>

 

Samen de provincie Flevoland groener en duurzamer maken. Dat is de doelstelling van De Groene Reus.

Een aantal recente groene projecten

  • Collectieve wijkgerichte inkoopacties geïnitieerd en georganiseerd voor zonnepanelen in bijna alle Almeerse wijken en enkele wijken in Lelystad. Dit heeft geleid tot meer dan 100 verkochte en geïnstalleerde zonnestroomsystemen. Lees verder onder wijkcollectieven>>
  • We zijn via participaties gaan investeren in een windmolen in Zeewolde. Lees verder>>
  • Verduurzaming van de wijken Sieradenbuurt, Stripheldenbuurt, Nobelhorst en Oosterwold (gezamenlijk > 3.000 woningen) via informatiebijeenkomsten en collectieve inkoopacties. Dit heeft geleid tot meer dan 40 gesubsidieerde en uitgevoerde energiescans en energiebesparende maatregelen zoals aanschaf van warmtepompen, zonnepanelen en led-verlichting.
  • Onafhankelijk advies en bemiddeling bij levering van led-verlichting voor Zorggroep Almere (grootste werkgever van Almere met 2.400 medewerkers).
  • Projectontwikkeling en levering van een 7-tal grote zonnestroomcentrales (totaal 1.440 zonnepanelen) op de daken van Zorggroep Almere (wordt opgeleverd in april 2017).
  • Rabobank Almere: wil 72 zonnepanelen op het dak van de ‘RaboToren’ in Almere Stad. De Groene Reus heeft onafhankelijk advies uitgebracht aan de directie van Rabobank of dit een zakelijk interessante investering is, keuze maken uit de juiste leverancier en keuze voor de beste technische oplossing hiervoor. GEREALISEERD!! zie nieuwsitem>>
  • Zonnestroomcentrale gymzaal Almere Poort: In samenwerking met de Gemeente Almere heeft De Groene Reus het concept ontwikkeld voor een zonnestroomcentrale-als-dienst. Hierbij stelt de Gemeente haar dak 15 jaar beschikbaar voor dit doel en investeren de leden van De Groene Reus gezamenlijk in dit project om 100% groene energieopwekking mogelijk te maken voor de gymzaal. Het mooie is dat de participaties geld opleveren voor onze leden en dat wij de elektriciteitsrekening van de gymzaal vergroenen. GEREALISEERD!! zie nieuwsitem>>
  • Onafhankelijk advies voor verduurzaming van een 2-tal gemalen (> 3 MW) en hoofdkantoor van Waterschap Zuiderzeeland in Almere, Dronten en Lelystad.
  • Ontwikkelaar van een revolverend energiefonds voor zonnepanelen in Almere. Dit fonds was goedgekeurd door de Almeerse gemeenteraad. Helaas is dit plan niet haalbaar gebleken, mede doordat commerciële partijen zich nu in dit lease/huurkoop marktsegment begeven. 

Grootschalige projecten worden geïnitieerd en beheerd vanuit de Projecten B.V. Deze is opgericht om de coöperatie en haar leden te beschermen tegen operationele en/of financiële calamiteiten. De Projecten B.V. is 100% eigendom van de coöperatie. De Projecten B.V. heeft een eigen e-mail adres projecten@degroenereus.nl.