De mensen

De mensen achter de Groene Reus Coöperatie

Raad van Bestuur (onbezoldigd)

Johanna Haanstra

0304

Voorzitter van het Bestuur van de coöperatie De Groene Reus.

Er is bij mensen steeds meer behoefte aan kleinschaliger organisaties die dichtbij zijn. De Groene Reus voorziet daarin door als coöperatie te werken aan lokale en duurzame energie opwekking. Iedereen kan mee doen en ook zelf profiteren van de resultaten. Tegelijkertijd realiseren we met elkaar de productie van schonere energie.

Met mijn vele jaren Bestuurlijke ervaring wil ik bijdragen aan de duurzame inrichting van de organisatie zodat we langjarig in staat zijn aan onze doelstellingen te werken. Zodat De Groene Reus voor de inwoners van Flevoland goed kan werken aan schone energie.

Koos Sweringa

Mijn rol binnen het Bestuur van De Groene Reus is vice voorzitter.

Ik ben Koos Sweringa. Ben getrouwd met Marianne en heb twee dochters die inmiddels uitgevlogen zíjn.

Na mijn studie aan de universiteit van Delft heb ik vele functies bij verschillende bedrijven vervuld. KLM, Fokker, Albert Heijn, HEMA, en 14 jaar bij Nuon. Bij Nuon ben ik begonnen toen de energiemarkt vrij werd. Ik heb altijd bij de consumenten en kleinzakelijke poot gewerkt op de marketing en sales afdeling. In 2016 ben ik daar gestopt en voor mezelf begonnen. Als voorzitter van de duurzaamheidscommissie van tennisvereniging LTV Almere heb ik ledverlichting geregeld en andere aanpassingen gedaan, waardoor de energierekening gehalveerd is.

De eerste jaren bij De Groene Reus ben ik penningmeester geweest en heb ik veel energie gestoken in het tot stand komen van 7 zonnecentrales op de daken van Zorggroep Almere. Deze werken nu en leveren een stabiele inkomensstroom.

Graag draag ik een steentje bij aan de energietransitie om de wereld een stukje duurzamer maken, te beginnen dicht bij huis.

milou niëns

Milou

Mijn rol binnen het Bestuur van De Groene Reus is secretaris. Dat betekent dat ik alle communicatie met leden, Raad van Advies en Bestuur voor mijn rekening neem. Verder ben ik betrokken bij marketing en communicatie over De Groene Reus in brede zin en voor het project energielevering.

Ik heb 23 jaar gewerkt bij ABN AMRO, waarvan de laatste 15 jaar als milieucoördinator en adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Thom Vleeskruyer

Thom

Mijn rol binnen het Bestuur van De Groene Reus is penningmeester.

Al jaren ben ik begaan met een beter milieu. Groene stroom, groen gas (hoewel ik dat ook wil minderen). Ik ben een aantal jaren bestuurder geweest van de Vereniging voor Vluchtelingen in Almere. Daarnaast heb ik veel ervaring als verkoopleider bij Honeywell en als HR controller bij Stibbe advocaten opgedaan. Ik zet mijn kennis en ervaring graag in voor het mooie doel van de Groene Reus, en vooral om dit initiatief een volgende, professionaliserende fase in te laten gaan!

Medewerkers (vrijwilligers)

Bob burlage

bob

Ik ben een alleenstaande vader van twee volwassen dochters. Voormalig Global Compliance Officer bij de merchant banking tak van ABNAMRO. Door ziekte ben ik grotendeels arbeidsongeschikt geraakt, hierdoor ben ik momenteel alleen als vrijwilliger werkzaam.
Het werk dat ik doe voor De Groene Reus bestaat nu voornamelijk uit:

  • optreden als privacy functionaris
  • het beheren van deze website en alle social media kanalen
  • het managen en afhandelen van particuliere energielevering
  • het bijhouden van het participatie register

Cora heidra

Cora

Eigenaar van Heijdra Finance.

Met ruim 25 jaar ervaring binnen de commerciële sector, non-profit branche en accountancywereld, zijn financiële administraties gesneden koek voor mij.

Voor de Groene Reus verzorg ik met veel enthousiasme de financiële administratie, BTW aangiftes, rapportages, de VPB aangifte en de jaarafsluiting. We hebben een leuk, enthousiast en ambitieus team. Ik ben blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken.

Ambassadeur

Robert Hemmen

Robert

Mijn rol binnen DGR is Ambassadeur

Na een carrière van 18 jaar in de IT (o.a. HP, IBM en Dell) ben ik 5 jaar geleden begonnen met DGR.

Ik haal nieuwe projecten binnen en ontwikkel nieuwe duurzame concepten. Ik ben 5 jaar geleden DGR begonnen, omdat ik vond en nog steeds vind dat verduurzaming te langzaam gaat in Nederland. Ik maak me sterk voor het behoud van het milieu door inzet van hernieuwbare energie. Dat is goed voor onszelf en toekomstige generaties.

Raad van Advies (onbezoldigd)

Wim Kuiper

Wim Kuiper

Fiscaal jurist. Woonachtig in Almere sinds 2000. Voorzitter van de Raad van Advies van De Groene Reus. Daarvoor betrokken als juridisch adviseur van De Groen Reus. Naast activiteiten i.v.m. het milieu ook actief als bestuurslid van enkele stichtingen en verenigingen op het gebied van muziek (zowel amateuristisch als (semi-)professioneel).

Marcel Kolder

Marcel Kolder

Vanaf het prille begin betrokken bij de visievorming en naamgeving van De Groene Reus.
Eerst als voorzitter en nu  als lid van de Raad van Advies.
Eigenaar van het communicatiebureau Draoidh bv en het industriële bedrijf Minimono Group bv.
Bestuurslid bij diverse (Almeerse) stichtingen op gebied van media, cultuur, ict, innovatie en diversiteit.
GroenLinks re-activist en de afgelopen tien jaar veelgevraagd spreker/workshopbegeleider onder het pseudoniem Kanteldenker.
Verder ben ik een gelukkige mantelzorger in het leukste zorggezin van Nederland.

Ook vrijwilliger worden bij De Groene Reus? Kijk bij onze vacatures, of geef je interesse op via het contact formulier.
Meer algemene informatie over vrijwilligerswerk in Almere vind je bij onze partner VMCA.